Vuoden 2021 tavoitteeni.

 

Nyt kun vuosi on lähtenyt käyntiin, olen miettinyt mitä haluan saavuttaa vuonna 2021. 

Ensinnä haluaisin päästä yhteisymmärrykseen pääni kanssa sokerinhimosta, se on ollut vuosia minulle ongelma, välillä isompi välillä pienempi. Mutta suurin ongelmahan on se, että mieluummin skippaan yhden ruuan ja syön jotain makeata, mikä taas aiheuttaa jakamiseni kanssa ongelmia. Sokeri on kuitenkin vain hetkellinen energian boostaaja ja kun sitä syö jatkuvasti, siihen valitettavasti jää koukkuun. Minulle on nyt käynyt näin ja siksi haluankin aloittaa tämän vuoden ns sokerilakolla. 

Nyt kun tätä kirjoitan on minulla vielä viimeiset joulutortut tuossa kahvikupin vieressä, joten ei se lopettaminen olekaan niin helppoa. Mutta kuten lopetin tupakoinninkin "seinään" aijon tämänkin kokeilun tehdä niin eli 1.2.2021 en syö enää sokeri vähään aikaan, eli pidän ainakin HERKUTON HELMIKUUN. Aijon kyllä jatkossa pitää karkkipäivän silloin tällöin, jos tuon kuukauden jälkeen tekee silti mieli herkkuja. 

Hui! Nyt kun sen kirjoitti näin julkisesti niin en voi enää perääntyä. Aion myös teille kirjoittaa matkan varrella kuulumisia ja tuntemuksia aiheeseen liittyen ja suosittelen monien muidenkin kokeilevan tätä. Tarkoitus ei siis todellakaan ole olla natsi sokerin suhteen sillä tasolla, että pitäisi jokainen purkki katsoa läpi onko siinä sokeria. Itse aion siis jättää herkut, karkit, jäätelöt, leivokset yms. tuotteet, jotka sisältävät tai ovat pelkästään sokeria, sekä hankkia esim ketsupin yms niin että siinä lukisi "ei lisättyä sokeria". Minun ei ole muutenkaan tullut syötyä mitään maustettuja jogurtteja taikka mehuja, joten tämmöiset ei tuota ongelmaa. 


Toiseksi jatkan edelleen kuntoilun parissa ja nyt tälle vuodelle uutuutena onkin luvassa tanssitunteja, sillä voitin joulu-arvonnassa 5 kerran sarjakortin tanssistudiolle. En ole vielä päättänyt mitä tanssia haluaisin kokeilla, mutta ehdottomasti jotain alkeiskurssia, sillä minulla ei ole juurikaan kokemusta tanssimisesta. Haluan siis sisällyttää treeniohjelmaani yhden tanssitunnin per viikko. JA mikä parasta sain vanhemmiltani joululahjaksi rahaa itseni hyvinvointiin ja jos tuo tanssiminen tuntuu hyvältä aion käyttää ainakin osan siitä lisätunteihin. 

Mitä muita tavoitteita minulla on kuntoilun osalta, on se että haluaisin tämän vuoden aikana saada painoni alle 80kg eli saada noin 6kg pois. Tietenkin pitää muistaa, että kun treenaan lihasmassaa niin lihas painaa aina enemmän kuin läski/rasva. Ajatuksenani olisi loppuvuodesta käydä kehonkoostumusmittauksessa, joka kertoisi tarkemmin kroppani ns. sisällön. 


Kolmas tavoitteeni tähän vuoteen liittyy koiraani, jolle on kertynyt hieman liikaa painoa. Häneltä pitäisi siis saada painoa pois noin 4kg. Olen jo muokannut hänen ruokavaliotaan kevyemmäksi, mutta vielä pitäisi lisätä liikuntaan, mikä tietenkin hyödyntää samaan aikaan meitä molempia. 

Mennään hieman ajassa taaksepäin, eli mistä johtuu että koirani on ylipainoinen. No hän loukkasi polvensa vuonna 2018 loppuvuodesta ollessaan vain 1,5 vuotias. Nellin oikean takajalan ristiside repesi, jota ensin hoidettiin kipulääkkeillä ja vain kuntouttavalla kävelyllä, tarkoittaa siis max 15min kerralla hidasta kävelyä. No se ei auttanut ja Helmikuussa 2019 Nellin polvi leikattiin. Tästä alkoi 4kk kuntoutusjakso, jonka aikana hänelle kertyi suurin osa tuosta ylimääräisestä vähäisen liikunnan ja minun tyhmyyteni takia. En siis tajunnut vähentää ruokien kokoa tuon puolen vuoden lähes täysin liikkumattomuuden aikana. 

Lisähaasteen tuo vuosi sitten tehty sterilointi, joka narttu-koirilla yleensä lisää ruokahalua ja hormoonitoiminnan muuttuessa altistaa lihoamiselle vielä enemmän. Olen onneksi saanut noin 0,5kg tiputettua siitä ja koko tämä aika ollaan etsitty ruokaa, joka ei aiheuta hänelle iho-oireita, mikä sopii vatsalle ja mikä ei olisi niin rasvaista vaan enemmänkin täyttävää. 

Uskoisin että nyt löysimme hyvän ruuan ja sillä kokeillaan alkuun. Joten olemme Nellin kanssa molemmat "dieetillä", vaikkakin vihaan tuota sanaa. Neljännestä tavoitteesta kerron lisää toisessa poustauksessa, sillä se ei ole vain yhden vuoden tavoite, vaan vaatii määrätietoista toimintaa vuosiksi eteenpäin. Tähän aiheeseen tulen tekemään kaksi erilaista juttua, toinen yrittäjän näkökulmasta ja toinen perus kuluttajan. Joten kannattaa pysyä senkin puolesta kuulolla, olet sitten yrittäjä tai palkansaaja, tulevista vinkeistä tulee olemaan sinullekin hyötyä. 

Kommentit

  1. Suosittelen twerk-tuntia. On ihan sikahauskaa ja yllättävän kovaa treeniä 😁

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirppismestari

Ei olekaan nivelrikkoa

Remontti edistyy