Kylpyhuone ja sauna

Aloitan remontin esittelyn minulle samaan aikaan pelottavimmasta että ihanimmasta projektista eli kylpyhuoneesta ja saunasta. 


Aloitin jokaisen huoneen suunnittelun pinterestissä luomalla unelmataulun millaisen tilan haluan. 

Värimaailmaa, tunnelmaa, materiaaleja… Kaikkea sai ja joutui suunnittelemaan. Suurin haaste siinä on valintojen tekeminen. Millaisen kylpyhuoneen haluan etten joutuisi sitä heti muutaman vuoden päästä uusimaan, isänikään ei varmasti suostuisi siinä kohtaa auttamaan.Jokainen huone ja tila alkaa purkutyöllä. Päätimme kuitenkin purkaa heti alkuun mahdollisimman paljon jokaisesta huoneesta jotta pölyn ja lian määrä rakentamisvaiheessa olisi minimaalista.


Kylpyhuoneen purku alkoi laattojen osalta, osa irtosi todella hyvin ja osa ei sitten millään. Lopuksi saimme kuin saimmekin laatat irti. 


Silloin kun tuota taloa kävin katsomassa ja sain rakennuttajan papereita kohteesta, olin että ”jes nyt on ammattilainen ollut tekemässä eikä amatöörit heilunut hommissa”. Mutta turhaan mietin näin, sillä jo heti ensimmäisestä purettavasta osasta huomasi ettei ihan kaikkien säännösten mukaan toteutettu kohde. 

Ennen kuin päästiin kylpyhuonetta eteenpäin piti vesivaraaja poistaa kokonaan kylpyhuoneesta, no ei se ollut vielä ongelma, vaan se että tontilta ei saa vettä pois ilman että myös naapurin vesi on poikki. 

Voi kettu! 

Ei muutakun tekemään tontille jonkinlaista sulkua, koska en usko että naapurini suostuisi olemaan 4-6vk ilman vettä, Hehheh! 

Tietenkin tämä veden kokonaan pois oleminen tuotti hiukan haasteita myös suunnitelmiin taloon muuttamisen osalta. Lisäksi haasteena oli, että kaikki vesi, jota tarvitaan esim laastin tekemiseen, piti roudata vanhempieni luota. No mutta homma silti edistyi tehokkaasti töiden ohella. Märkätilanlevyt ensin seinään ja sen jälkeen isäni opetti minulle, miten tehdään vedeneristys. Toisen kerroksen tekemisen seuraavana päivänä sainkin toteuttaa itse. 

Mahtavaa kun voi oppia uusia asioita. 

Sitten olikin vuorossa laattojen asentaminen ja homma aloitettiin seinistä. Melkein voisin tituleerata itseäni laatoittajaksi, mutta en suosittele kuitenkaan minun palkkaamista tähän hommaan. 

Seinälaattojen laittamisessa meni noin viikko, kun pitää käydä päivällä töissä leikkimässä kampaajaa ja illat meni raksatöissä. 

Pikku hiljaa hyvää tulee, vai miten ne sanoo!

Seuraavaksi olikin vuorossa saunan paneelien käsittely Supi Saunavahalla ja sitten vedeneristys lattioihin. Saunassa säästettiin vanhat paneelit, jotka käsiteltiin uuden veroisiksi saunavahalla. Tää on kiva siitä, että samalla vahalla voi sitten jatkossakin ylläpitää saunan ilmettä ja tuote myös huoltaa puupinnat kestäviksi. 

Värivalikoima oli jälleen kerran liian iso, mutta kun paneelit on jo joskus käsitelty tummemmaksi ei voinut valita kauhean vaaleita sävyjä ilman että puunpinta olisi tarvinnut hiota puhtaaksi. 

Päädyinkin aika perus pehmeään sävyyn joka tasoittaa puun omaa punaisuutta pitäen sen kuitenkin suht vaaleana. Samalla sävyllä käsitellään siis seinä- ja kattopanelit.

Lauteiksi valitsin valmis lauteet ja materiaalina tervaleppä. Pinta tullaan käsittelemään värittömällä öljyllä, jolloin tervalepän oma väri saa jäädä näkyviin. 

Kiukaan sain minun vanhemmilta kun heillä on ylimääräinen jäänyt varastoon. Ihana kun voi näitäkin ”ostaa käytettynä”. Uudet kiuaskivet vaan ja avot, sauna on valmis. Lattioiden käsittely alkaa samaan tapaan kuin seinienkin eli ensin vesieristys kahteen kertaan ja sitten laatat päälle. 

Kun lattiakin on laatoitettu, saumataan kaikki kaakelit ja sen jälkeen putkimies pääsee asentamaan uudet käyttövesiputket ja vesivaraajan takaisin paikalleen. 


Vielä sähkömies tekemään valaistuksen sekä pistorasiat. Lopuksi uudet kalusteet, kaapistot ostin Epoq-keittiöltä, hanat ja altaan ostin sieltä täältä kun löysin edullisia tarjouksia. 

Uudet putket maalasin mustalla metallimaalilla ja kokonaisuus viimeisteltiin kauniilla tekstiileillä. 


Tässä vielä kuvat valmiista kylppäristä! 

Jos et muista miltä kylppäri näytti ennen niin käy kurkkaamassa ”Remontti edistyy” -päivityksen. Kiitos kun luit, seuraavana on vuorossa keittiö, ruokasali ja olohuone yhdistelmä. 

Pysy kuulolla, sillä yritän saadaan vuoden vaihteessa julkaistua seuraavat jälkeen-kuvat. Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirppismestari

Ei olekaan nivelrikkoa

Unelmista totta!