Keittiö ja ruokailutila

 Keittiö ja ruokasali…

Siinä olikin vaiherikas projekti. 


Talossa oli alunperin 4 makuuhuonetta ja heti kättelyssä tiesin, että yksi makuuhuoneista tullaan yhdistämään keittiön ja olohuoneen yhtenäiseen avoimeen tilaan. 


Tämäkin remontti alkoi purkaamisella. Ensin purettiin keittiön ja yhden makuuhuoneen välinen seinä, sen jälkeen kaikki keittiön kalusteet.

Sitten vuorossa oli tapetit ja muovimatto lattiasta. Voin kertoa että meinasi itku tulla kun muovimattoa revittiin pois. Ei auttanut kuumailmapuhaltimet eikä mitkään leikkurit. Pienissä paloissa raa-alla voimalla oli ainoa toimiva keino. 


Purkaamisessa hieman kesti, sillä puretussa seinässä oli paljon erilaisia sähköjohtoja, niin lämmitykseen kuin valaistukseen ja pistokkeisiin liittyvä. 

Näitä ei tietenkään voinut itse tehdä, mutta onneksi oli tuttu sähkömies apuna. 
Kun makuuhuoneen seinä purettiin tiesin jo heti että katto tulee olemaan hieman haasteellinen, sillä makuuhuoneessa oli vanerikatto ja keittiössä paneelikatto. 


No rakentamisvaihe olikin aloitettava katon laittamisesta. 

Paneelivaihtoehtoja oli monia, mutta halusimme että uusi paneeli on mahdollisimman samannäköinen kuin vanha. 

Koko kämpän paneelikatto oli muutenkin tarkoitus maalata valkoiseksi, näin saadaan luotua tilantuntua. 

Ei muutakun hommiin, katto kiinni ja pensselit viuhumaan. Katto maalattiin Tikkurilan multistop -pohjamaalilla. Vanha ruskeahko paneeli maalattiin kaksi kertaa ja uusi käsittelemätön paneeli kerran pohjamaalilla. 

Aikaa tämä urakka vei jo pelkästään 24h kuivumisajalla. 

Tämän jälkeen maalattiin pintamaalina Tikkurilan paneelimaali valkoisella. Molempien paneelien pinta maalattiin kaksi kertaa. Näissä kuivumisaika oli 2h per kerros. 


Vaikka katto menee koko kämpän läpi, avoimen tilan osalta, maalaus urakka tehtiin osissa. Johtuen siitä että keittiön kaapit tuli täysin sovittuun aikaan syyskuussa, mutta kun remonttia pääsi tekemään vasta syyskuussa muutenkin, niin koko olohuone oli täynnä laatikoita. 


Kun katto oli maalattu, alkoi seinien kunnostus. Minä en henkilökohtaisesti välitä tapeteista, joten halusin että keittiön seinät maalataan. 

Ruokasalin, vanha makuuhuone, päätyseinä maalattiin ihanalla Teknoksen maalilla nimeltä ”HAPPINESS”. Muut seinät maalattiin perus valkoisella. 

Kun seinät oli valmiit asennettiin lattia, minulla tulee koko kämppään sama laminaattilattia. Väriksi halusin valita mahdollisimman luonnollisen ”vanhan lankun” näköisen lattian. 

Löysinkin ihanan Greige värisen laminaatin, missä oli super ominaisuuksia. Tämä lattiamateriaali sopii vaikka julkisiin tiloihin naarmuuntumattoman pintansa ansiosta sekä pinta oli käsitelty sekä likaahylkiväksi että kipinänkestäväksi. En silti uskaltanut suoraan takan eteen tätä laittaa vaan siihen jätettiin vanhat mustat laatat, sillä koin että ne sopivat hyvin valitsemani värimaailman kanssa. 


Kun lattia oli valmis alettiin kokoomaan keittiön kaappeja. 


Keittiön tosiaan tilasin Epoq-keittiöltä Gigantista. Värinä keittiön kaappeihin halusin valita Sage-värin, eli salvian vihreä. Koska pidän sisustuksessa siitä että pinnat ympärillä luovat avaruutta, valitsin seinien pääväriksi tavallisen valkoisen. Sisustuksen yksityiskohdat valittiin monista erisävyistä, lähinnä vihreää, beigeä ja harmaata, näin saatiin luotua kolmiulotteisuutta asuntoon.


Keittiö tosiaan saapui jo syyskuussa, sieltä tuli lähes 1000kpl erilaista osaa ja laatikkoa.

Mukana tuli lista, mitä kaikkea laatikot sisältää, jonka perusteella lähdettiin purkamaan kuljetuslaatikoita. 

Tämä oli loppujen lopuksi yksinkertainen homma, kun ensin tajusi mitä kuuluu tehdä. Tilauksen yhteydessä tuli kaksi erilaista listaa, toisessa oli kuvan kanssa numeroitu jokainen kaappi, toisessa lapussa oli jokainen kaappi avattu mitä osia kyseisiin kaappeihin tulee. 

Siitä sitten purkamaan, kaappi numero 6 laatikot B, I, H yms ja kahvat sekä hyllyt. Kaikki oli hyvin merkattu ja pikkuhiljaa saatiin järjestettyä kaikkien kaappien tavarat omiin pinoihin. Tämän jälkeen jokainen kaappi kasattiin paikalleen. Pikkuhiljaa alkoi keittiö muodostua. Putkimies veti uudet vesiputket, sähkömies uudet sähköt ja valaistuksen. 

Keittiön tasot paikalleen, jotka muuten valitsin massiivipuusta sen helppohoitoisuuden takia. Materiaalina on tammi ja mikä ihaninta, jos kyllästyn vaaleaan tammen sävyyn voin hiota ja öljystä tasot uuden värisiksi. 


Sitten vielä kaikkien hyllyjen ja laatikoiden puhdistus, jonka jälkeen astiat paikalleen ja keittiö on valmis. 

Ruokatilan tehtiin itse oma pöytä niin, että ostin mustat metallijalat netistä ja vanhan puisen pöydän tori.fi:stä. Näin saatiin hieno tämän hetkisten trendien mukainen pöytä 1/3 kaupan valmiiden pöytien hinnasta. Pientä viimeistelyä keittiö ja ruokailutila vielä tarvitsee, sillä tila kaikuu. Tarkoituksena olisi siis ikkunoihin hankkia tai tehdä beigestä pellavakankaasta laskosverhot ja ruokapöydän alle iso pyöreä matto. Tässä jälkeen kuvat tilasta. Kuvista voi bongata myös koirani Nellin, sillä hän halusi olla mukana kuvauksissa. 


Kiitos kun luit, muista käydä kurkkaamassa myös ennen kuvat ”remontti edistyy” -päivityksestä. 

Seuraavana vuorossa onkin Olohuone. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirppismestari

Ei olekaan nivelrikkoa

Remontti edistyy