Olohuone

 Huhhuh ompas ollu aikamoinen alkuvuosi.


Joululoma jälkeen töihin paluu on ollu aikas hulivili touhua enkä siksi ole kerennyt kirjoittamaan.
Olohuone tehtiin keittiön kanssa osittain samaan aikaan. 

Kun keittiö oli saatu pinnat uusittua ja kalusteet suurimmaksi osaksi kasattua tai ainakin siirrettyä olohuoneesta keittiön puolelle, alkoi olohuoneen pintojen käsittely. 


Alkuun siis jälleen tapetit pois, vanha muovimatto pois ja pintojen puhdistus sekä paklaaminen. Tässä samalla tehtiin eteiseen uusi katto, mutta siitä lisää sitten eteisen esittelyssä.


Kun purkuhommat oli tehty ja seinät valmisteltu maalaamiseen, aloin maalaamaan loppuosaa katosta eli olohuoneen ja eteisen kattoa. Nämä siis yhdistyvät kaikki samaan tilaan keittiön ja ruokatilan kanssa. 

Kun keittiön kattoa maalasin tein jokaisen maalikerroksen ns porrastaen. Eli ensimmäinen kerros pohjamaalia tuli eniten olohuoneenkin puolelle, sitten toinen kerros pohjamaalia vähän lyhyemmälle matkalle ja sama pintakerroksien kanssa. Näin ollen kun maalasin olohuoneen kattoa oli se helppo tehdä ”käänteisessä” porrastuksessa, eli ensimmäinen kerron lähimmäksi ja viimeinen pisimmäksi. 

Tällä tekniikalla sai täysin vältettyä sen, että kattoon tulisi selkeä maaliraja eikä yksikään kerros maalia tule liian moneen kertaan päällekkäin. 
Kun katto oli maalattu maalattiin seinät. Tässä kohtaa sairastuin itse, mutta onneksi on ihanat sukulaiset auttamassa ja saatiin seiniin maalipintaa aikaiseksi. 

Alkuun oli hoppu maalata edes yksi seinä kun piti hälytysjärjestelmän yksikköä tulla laittamaan takaisin seinään, mutta heilläkin oli sairastuminen myöskin, jonka myötä saimme viikon lisäaikaa valmistella seiniä. 


Kun seinät oli maalattu asennettiin lattia. Ei sekää ollut ihan yksinkertaisimmasta päästä, sillä olohuoneesta eteiseen mentäessä tulee kulma ns takaisin päin. Eli takan reunaa pitkin ei suoraan voinut jatkaa eteenpäin. 


Tämä lähdettiinkin toteuttamaan niin, että ensin tehtiin pitkä linja koko matkalta olohuoneesta eteiseen juurikin sitä takan vierustaa pitkin. Sen jälkeen tehtiin osat valmiiksi kylpyhuoneen seinään saakka. Palapeliähän se oli mutta jotenkin hauskaa sellaista. 

Tämän jälkeen homma olikin suht simppeliä kun sai vain ”edetä” normaalisti. 

Lopuksi listat paikalleen ja päästiin kalustamaan kaikkia huoneita. 

Olohuoneen ja eteisen yhteydessä siis saatiin valmiiksi kaikki käytössä olevat huoneet joten päästiin laittamaan kalusteita ja tavaroita paikalleen. 


Tässä vielä jälkeen kuvat olohuoneesta. 

Ennen kuvat kannattaa käydä kurkkaamassa ”remontti edistyy” -julkaisusta. 

P.S näistä voi bongata photobomb koiran. 


Eteisen sisutus on vieläkin kesken joten siitä kuvat tulee vasta myöhemmin omana julkaisunaan. 
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirppismestari

Ei olekaan nivelrikkoa

Remontti edistyy