Materiaaliton marraskuu

 

Ihanaa marraskuuta kaikille!


Olen pitkään jo miettinyt että haluaisin kokeilla edes yhden kuukauden olla ostamatta mitään materiaalia, vaatteita, tavaraa yms muuta turhaa. Olen nyt syksyn aikana tyhjentänyt vaatekaappeja ja myynyt ylimääräisiä tavaroita pois. Esimerkiksi juuri syyskuussa kävin jälleen vaatekaappini läpi ja keräsin kaikki turhat vaatteet, joita en ollut pitkään aikaan käyttänyt, kierrätykseen. Jotenkin vain tuntui kamalalta vain viedä kierrätyspisteen käyttökelpoisia vaatteita, mutta en todellakaan jaksa mitään myyntikojua pistää pystyyn. Facebookin kirppiksien kauttakin on ollut todella huonoja kokemuksia ostajista, tehdään ohareita ja loppujen lopuksi vielä tingitään hintaa lisää kun tullaan hakemaan tavaraa. Ihan älytöntä toimintaa.


ihan liikaa vaatteita

 


Olin jo viime tammikuussa kokeillut nettikirppis-palvelua nimeltä vähänkäytetty.fi. Se on niin helppo ja yksin kertainen käyttää että päätin tälläkin kertaa kokeilla sitä. Homma siis toimii niin että ensin pitää rekisteröityä kyseiseen palveluun, jonka jälkeen kuvata, kirjata ja merkitä jokainen tuote erikseen. Sinä itse saat määrätä hinnan tuotteelle. Kun kaikki on kirjattu lähetetään ne ensin hyväksyttäväksi netin kautta, jonka jälkeen heiltä tulee lista mitkä sopivat myyntiin heille. Minulla molemmilla kerroilla hyväksyttiin kaikki. Tämän jälkeen toimitat paketin postiin tai minun tapauksessa kun laatikoita tuli kaksi niin matkahuoltoon. Tässä kohtaa et maksa yhtään mitään palvelusta. 

Sitten kun tavarat on saapunut varastolle ne tulevat myyntiin nettikirppikselle. Heidän toimintaperiaatteensä on siis se että minä myyjänä päätän itse mitä haluan tuotteesta ja heidän haluamansa provikka tulee siihen päälle eli tuotteen ostaja maksaa heidän provikkansa. Minulle tämä palvelu maksaa 6,90€ per lähetys (huom. monikollilähetyksestä ei tule mitään lisähintaa). Ja minun siis ei tarvitse itse maksaa heille mitään, vaan tuo summa vähennetään minun myyntituotosta ensin ja loppu summa tulee minulle. Yksinkertaisesti en siis häviä mitään jos yksikään tuote ei mene kaupaksi, kun taas perus kirpputorilla maksat yhdestä viikosta väh 30€. 

Tuotteet ovat siis nettimyynnissä yhteensä 6 kuukautta jonka aikana hintaa tiputetaan 20% joka 6 viikon välein, näin saadaan tuote helpommin myyntiä ja silti molemmat tahot tienaavat. Kun puoli vuotta on kulunut loput tuotteet voi ns ostaa, postimaksun hinnalla, takaisin tai ne voi lähettää hyväntekeväisyyteen jolloin kaikki voittavat. Itse pääsen eroon ylimääräisistä tavaroista ja tienaan niillä hieman, sekä ne mitkä ei mene kaupaksi ei päädy kuitenkaan kaatopaikalle vaan jollekin vähävaraisella oikeaan tarpeeseen.


Seuraava urakka onkin myydä dvd:t ja kirjoja, niitä kun ei tuollaiseen nettikirppikseen voinut laittaa. 

Idea tähän materiaalittomaan marraskuuhun lähti puhtaasti siitä että koronan vähentäessä tulojani, huomasin käyttäväni joka kuukausi rahaa johonkin materiaaliin mitä en oikeasti tarvitse. Ja olen vuosien aikana huomannut että jatkuvasti koen ihmetystä että miksi minun kaappini pursuavat tavaraa jota käytän hyvin harvoin jos silloinkaan. 


Vaikka joulu onkin kokoajan tulossa tuolta nurkan takaa, ei tämä materiaalittomuus tarkoita ettenkö voisi antaa perheelleni joululahjoja. Olen jo muutamana vuonna tehnyt lähes kaikki joululahjat itse. Esimerkiksi viime vuonna tein kummitytölleni vaatteita joululahjaksi kaapissani olevista kankaista, olin joskus hullu ompelija ja kankaita on sitten kertynytkin muutama laatikko. Tänä vuonna aion kunnostaa vanhan lumikelkan ja todennäköisesti tehdä paljon käsitöitä sekä vanhoista kynttilänlopuista uusia kynttilöitä. Haluaisin myös tehdä kestokasseja jäljellä olevista kankaista, sillä materiaalittomuus tarkoittaa myös tavaroiden uusiokäyttämistä. 


Tämän sanoessani tästä päivästä lähtien olen ainakin yhden kuukauden, 2020 marraskuun, ostamatta yhtäkään esinettä, tavaraa tai asiaa mitä en oikeasti tarvitse. Tämä siis tarkoittaa sitä, että jos nyt esim. minun talvikengät hajoavat eikä olisi toisia vaihtoehtoja niin voin ne pakon edessä ostaa, mutta pyrin 100% siihen että ainoa rahareikä marraskuussa tulee olemaan ruoka.


Suosittelen sinuakin kokeilemaan materiaalittomuutta tai ainakin sen vähentämistä!

Tsemppiä loppu vuoteen, kiitos ja kumarrus.


Ensi viikolla ajattelin laittaa vähän kuulumisia ja mitä seuraavaksi olisi tarkoitus "tavoitella". 
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirppismestari

Ei olekaan nivelrikkoa

Unelmista totta!