Missä motivaatio?

 

Tunnetko koskaan oloasi sellaiseksi ettet vaan jaksaisi jatkaa, mutta luonne ei anna periksi lopettaa?


Minulla on se tunne ollut nyt koko syksyn. Ei vaan enää kiinnosta kun tuntuu etten hyödy mitenkään vaan saan vaan lisää stressiä tästä. Siis mistä, varmaan mietit. No tästä merkonomi-koulusta. Viimeiset 4 kurssi on ollut lähes tulkoon turhia tai en vain yksinkertaisesti oppinut mitään uutta. 

Esimerkiksi, markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto -kurssi, tällä kurssilla pelkästään nimen perusteella olisi pitänyt oppia markkinoinnista ja sen sisällöstä. Miten teen kiinnostavaa sisältöä, miten, milloin ja missä minun kannattaa markkinoida. Olisin toivonut että saisin kurssilta jotain uutta tietoa, mikä auttaisi minua antamaan asiakkailleni hyödyllisempää markkinointia. 

Kyseinen kurssi järjestettiin etäluentona koronan takia ja kurssipäivän pituus lähiopetuksessa olisi ollut 9.30-16.30 ja nyt kun se järjestettiinkin verkossa sen pituus lyheni jopa 3 tuntia. Miten ihmeessä saman asian opettaminen etänä olisi yhtään sen nopeampaa saatika tuottavampaa. 

Tämä sama ilmiö kävi kahden muun kurssin kanssa ja neljäs kurssi muuttui kahta viikkoa ennen etäpäivää YHDEN tunnin sparraukseksi!!! 

Olen niin kiukkuinen koko koulusta ja sen järjestämisen heikkoudesta. Miten ihmeessä tässä koulussa kuvitellaan, että yksikään meistä voisi koskaan tehdä oikeasti merkonomin töitä vaikka kaikki tulemme valmistumaan kyseisestä koulusta. Varsinkin kun parilla kurssilla oli niin surkea opettaja, että kun hän kysyi jonkun kysymyksen, hän ilmoitti keneltä haluaa vastauksen ja loppujen lopuksi hän rupesi puhumaan päälle ja vänkkäämään vastaan. Luulisi että jos toimii opettajana olisi sen verran kunnioitusta oppilaitaan vastaan että antaisi edes vastata loppuun ja sitten vasta "korjaisi vääryyden".Tämän syksyn aikana minulla on siis ollu kolme kurssia ja nyt marraskuun loppuun mennessä minun pitäisi tehdä neljän kurssin näyttötyöt. Ensinnäkin meidän näyttötyöt on ollut vain tyhjänpäiväistä paskan kirjoitusta sähköisiin lomakkeisiin ja niillä muka näytetään osaamistamme. 

Viimeinen näyttö minulla on yritystoiminnan suunnittelusta. Ensinnäkin olen ollut yrittäjä 5 vuotta ja minulla on ollut sinä aikana tmi, Ay ja nyt Oy. Miten ihmeessä minä jouduin tuolle kurssille. Onneksi minulla on Nelli, joka on aina valmis lenkille. Lenkkeily on ihanaa vastapainoa tietokoneella istumiselle.                                   Tämän vuodatuksen jälkeen ette varmaan ihmettele miksi ei ole enää pisaraakaan motivaatiota suorittaa koulutusta loppuun. Minut on vain kasvatettu niin, että ei saa luovuttaa, pitää jaksaa yrittää ja yrittää. Tämä pienen pieni periaate en anna minulle mahdollisuutta mennä siitä mistä aita on matalin vaan haluan suorittaa koulun loppuun kunnialla. Tällä hetkellä ajattelen vain että tehdään hommat loppuun oli lopputulos mikä tahansa. En alunperinkään lähtenyt opiskelemaan että saisin huippu arvosanoja, vaan että oppisin uutta ja minun olisi helpompi pyörittää yritystäni. Miten sinä motivoidut jos tulee hankalampi tilanne mikä vain pitää hoitaa? Laita minulle vaikka kommenttikenttään vinkkisi. Kiitos ja kumarrus!Kommentit

  1. Hyvä teksti! Toi motivaation olemattomuus/vähäisyys on ollut itselläkin koko syksyn juuri liittyen kouluun. Ainoa mikä pitää itseni "pinnalla" on juuri se tieto, että kohta se on ohi (itsellä toukokuussa), tsemppihalit täältä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirppismestari

Ei olekaan nivelrikkoa

Unelmista totta!