Saako nykyään olla kipeänä?

 

Syksy tuo tullessaan aina flunssakauden, mutta tänä vuonna on jotenkin ajatuksissa ettei saa sairastaa. Kouluissa, päiväkodeissa ja monilla työpaikoilla on täysin nolla toleranssi nenävuodolle ja kurkkukivulle. Jos lapsi tai aikuinen on hieman flunssaiden ollaan heti sitä mieltä että se on ihan varmaan korona. Esimerkiksi minun nenäni alkaa vuotamaan aina, jos olen ollu jonkun henkilön lähettyvillä, jolla on voimakas hajuvesi tai kun ulkona on kylmä ja viima niin sisälle tulessa sata varmasti alkaa nokka valskaamaan. 


Jotenkin tuntuu että tämä korona pelottelu on mennyt ihan överiksi. On inhottavaa että tällainen sairaus olla ei ole mitään historiatietoja, eikä myöskään tietoa mitä siitä voi seurata. Mutta onhan se jo selkeätä, että nyt syksyllä pidemmässä ajassa kuin keväällä on kuollut vain muutama ihminen verrattuna kevään neljään ja puoleen sataan. 
Nyt jo pelkästään aivastaminen on pahasta. Ja silti julkisissa ei käytetä maskeja, kauppajonossa ei osata pitää turvavälejä. Mutta siltikään ministereiltä ei tule mitään kunnon rajoitteita, jotta asia tulisi ihmisille selväksi että onko tämä tilanne niin paha miltä annetaan ymmärtää. Vai onko tämä vai kikka välttää vastuuta ja samalla tuomita kansalaiset kun eivät tottele näitä "suosituksia". 

Minun mielipiteeni asiasta on, että jos halutaan kansalaisten ottavan asian tosissaan niin silloin pitäisi rajoittaa liikkumista oikeasti, mutta samalla tukea niitä jotka siinä menettävät elantonsa. Itse ottaisin mielelläni vaikka kuukauden loman niin että valtio maksaa liikkeen kulut ja minä voisin olla kotona eikä silloin tarvitsisi mennä minnekään. No meillä töissä käytetään maskeja ja itse kun käyn kaupassa tai jos kuljen julkisilla käytän maskia, ei se niin vaikeata ole. Vaikkakin olen ehkä hieman herkistynyt niillekin, sillä aina kun pistän maskin naamalle alkaa nenäni vuotamaan ja kun otan maskin pois koko naamani kutittaa. Silti käytän koska haluan tehdä oman osani. Onneksi saa ulkoilla ihan rauhassa. Toivottavasti pian tulee kunnolla lunta, jotta saataisiin vähän valoa elämään. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirppismestari

Ei olekaan nivelrikkoa

Remontti edistyy