3 viikkoa jouluun on.

 

Ihanaa joulukuuta kaikille. Olen pikkuhiljaa enemmän ja enemmän kasvanut jouluihmiseksi. En sillä, että pidän joululauluista tai alan syyskuussa koristelemaan kotia, vaan sillä että joka päivä mennään lähemmäs joulua ja saan tehdä ihmiset onnellisiksi. Erityisesti rakastan miettiä perheelleni joululahjoja, joita he tarvitsevat, mutta joita he eivät oikeen osaa tai älyä pyytää.

Mitä tällä tarkoitan on se, että kampaajan työssä on vain muutamia hetkiä jolloin pääsen oikeasti tekemään ihmiset onnelliseksi hiuksistaan. Ne hetket ovat vanhojen tansseihin kampausta, hääkampaus ja joulutukka. Tämä voi kuulostaa oudolta, mutta jos mietit jo omaa joulukuutasi, sinulla on kauhea kiire hankkia lahjat, paketoida ne, suunnitella jouluruuat, tehdä joulusiivous yms. Mutta siinä samalla unohdat huolehtia itsestäsi ja loppujen lopuksi ainoa sinun hengähdyshetki on kun pääset sen oman kampaajan penkkiin rentoutumaan ja juomaan glögiä. 


   Meillä laitettiin joulukuusi jo loka-marraskuun vaihteessa.Minun jouluuni lapsuudessa kuului perheen kanssa oleminen ja lähes jokaikisen sukulaisen luona käyminen, kunnes mummin kuoleman jälkeen se perinne kuoli myös. Halusimme luoda ennemmän meidän näköisen joulun, joten aloitin isäni kanssa kiertämään joulupukkina. Ensimmäisenä vuotena olin tonttuna mukana, seuraavana vuonna totesimme että helpompi jos olenkin poro, näin ollen pysyn ns kartalla helpommin. 

Jatkoimme tätä muutaman vuoden kunnes alkoi tulla pikkuisia sukuun ja päätimme pyhittää joulun perheen kesken. Viime vuodet olen viettänyt puolisoni kanssa yhdessä, olemme olleet kotona, Himoksella ja vanhempieni asunnolla. Rakastan viettää joulua, koska silloin saa vain olla jos niin haluaa, tai silloin saa tehdä mitä haluaa ilman sen ihmeellisempää aikataulua. 

En tänäkään päivänä pidä siitä että jouluna pitäisi mennä joka puolelle kylään. Minä haluan viettää jouluni rauhassa ilman aikataulua ja mielellään olohousuissa ja villapaidassa. Vuosien varrella sitä huomaa myös kasvaneensa aikuiseksi ruuan suhteen. Ennen en suostunut syömään laatikkoja, kaloja yms. mutta nykyään minun jouluherkkuihin kuuluu erilaiset juustot ja lasi viiniä. 

Mitä sinä odotat joulussa? Onko sinulla jotain perinteitä jouluun? 


Minulla onkin tänä vuonna tarkoitus olla lomalla koko jouluviikko eli 21.12-27.12 ja toivon todella saavani nauttia rauhasta ja levosta ilman kiirettä ja hoppua. 

Joulun jälkeen onkin sitten vuorossa vuoden viimeinen punnitus ja todennäköisesti myös kuvat tämän hetkisestä tilanteesta. Olenko päässyt tavoitteeseen, 10kg vuodessa? Toivottavasti, mutta ei se haittaa vaikka en olisi onnistunutkaan. 


Olemme käyneet kerran viikossa patikoimassa ja Nelli on niin omassa elementissään metsässä.Aiomme viettää työporukan pikkujoulut perjantaina ja olemme aikaisemmin syksyllä arponeet jokaiselle tonttutehtäväksi hommata yhdelle työkaverille joululahjan. Jännityksellä odotan tykkääkö minun antaman lahjansaaja lahjastaan ja mitä minä saan. 

Meillä on tarkoituksena ihan vain nauttia ihanasta seurasta, hyvästä ruuasta ja pelata lautapelejä. On ihana päästä tutustumaan syvemmin työkavereihin ja ehkä nähdä uusia piirteitä lautapelejä pelatessa. Kiitos kun luit, ensi viikolla onkin luvassa "juoni paljastuksia" ensi vuodesta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirppismestari

Ei olekaan nivelrikkoa

Unelmista totta!