Se oli siinä!


   Puolitoista vuotta, verta, hikeä ja kyyneleitä siihen meni. Nyt on takataskussa merkonomin titteli ja yhtä kokemusta rikkaampi. Mitä opin koulutuksesta, jäi hieman alkuperäisiä toiveita vähäisemmäksi, mutta olen silti 100%:n tyytyväinen että kävin kurssin läpi. Nyt vain hyödyntämään näitä oppeja työelämässä. 


Koska näin korona-aikaan ei juurikaan ole mitään kontakteja mihinkään, oli myöskin minun "valmistuminenkin" poikkeava. Ensinnäkin näyttöjen arvioinnit suoritettiin etänä ja tunnin keskusteluiden jälkeen ohjaaja vain totesi, että "noin nyt olet merkonomi". Vieläkin tuntuu oudolta, että oliko se nyt oikeasti tuossa vai vieläkö jotain pitäisi tehdä. 
Samalla myös mietin, että en usko valmistuvani ennen kuin olen saanut todistukseni käteen. Sitä saakin odottaa sitten alkuvuoteen ennenkuin todistus kilahtaa postilaatikosta.Miten muutenkaan sitä juhlisi valmistujaisia kuin salilla kyykkyjä treenaten.
Minä siis kävin markkinoinnin ja myynnin merkonomin tutkinnon, joka sisälsi kursseja niin taloushallintaan ja budjetointiin, että somemarkkinoinnista aina palvelumuotoiluun ja asiakaspalveluun. 
Viimeisimmän näytöt minulla olivat markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto, palvelumuotoilu, asiakkuuksien hoitaminen ja yritystoiminnan suunnittelu. Sisällöntuotanto oli minulle jo pelkästään tämän blogin kautta tuttu, mutta siihen sai sitten siihen tuottavaan markkinointiin ja some osuuksiin jeesiä. Palvelumuotoilu jäi minulle hieman auki, mutta käytännössä kuitenkin ymmärrän mitä se sisältää. Asiakkuuksien hoitaminen ja yritystoiminnan suunnittelu ovat kuitenkin jo sekä kampaamoalalta (10 vuoden kokemus), että yrittäjänä olemisesta (5 vuoden kokemus) tuttua, joten ne kurssit olivat minulle suoraan sanottuna aikas turhia. 

Olen positiivisesti yllättynyt, että sain neljästä näytöstä kolme 5:sta ja yhden 4:n, lähinnä juurikin tuo palvelumuotoilun arvosana 4 oli yllätys. Asteikko näissä on 1-5. Odotan myös innolla lopullista todistusta juurikin näiden arvosanojen osalta, sillä en muista mitä olen saanut muilta kursseilta. Ulkoilusta on tullut minulle tärkeä stressin hallintakeino.Tiedätte varmaan sanonnan "vierivä kivi ei sammaloidu". Minun pitää nyt tehdä pieni paljastus. Olen jos sopinut seuraavan koulutuksen ensi keväälle. Se tässä onkin huvittavinta, kun yhden koulun saa valmiiksi niin olen jo seuraavaan menossa. Ja jos nyt kerran paljastetaan kunnolla niin olen jo miettinyt myös siitä seuraavan koulutuksen valmiiksi. Molemmat liittyvät vahvasti kampaajan työhön eli nou hätä en luovu omasta ammatistani. 

Kerron tästä seuraavasta koulutuksesta myöhemmin enemmän, koronan takia vielä aikataulu avoinna, joten pahimmassa tapauksessa kyseinen koulutus voidaan joutua siirtämään pidemmälle ensi vuoteen.
Odotan silti innolla sitä, koska pääsen vahvistamaan kampaamomme imagoa ja ammattitaitoa. 
Tästä kaikesta tärkein kokemus on se mikä jää vielä pitkäksi aikaa "roikkumaan" mukaan, eli ilman merkonomi koulua en olisi ikinä tavannut Päiviä, enkä olisi ikinä perustanut osakeyhtiötä, saatika Hiushuone Raikasta. Suurin kiitos siis kuuluu sille, että löysin ihanan yhtiökumppanin, jonka kanssa saan toteuttaa unelmaani ja päästä myös omassa elämässä eteenpäin. 

Seuraavassa tekstissä tulen kertomaan tämän hetkisestä uudesta treeniohjelmastani ja avaamaan jo hieman ensi vuoden tavoitteita. Vuoden viimeinen punnitus onkin sitten vuoden vaihteessa jolloin tätä projektia on kulunut 12kk eli 365päivää. Olenko päässyt 10kg tavoitteeseen? Let's see then!Kiitos kun luit, ollaan kuulolla taas ensi viikolla.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirppismestari

Ei olekaan nivelrikkoa

Remontti edistyy