Mitä tänään syötäisiin?Hieman ruokavaliostani...Yleensä kun ollaan "laihdutuskuurilla" on todella tiukka ruokavalio, mutta minun olisi tarkoitus oppia syömään oikein ja terveellisesti ilman, että pitäisi jatkuvasti miettiä mitä voin syödä? kuinka paljon siinä on kaloreita?. 

Kuten jo edellisessä päivityksessä kerroin että syön noin 1800kcal päivässä, mutta en silti varsinaisesti laske kaloreita vaan minulla on puhelimessa sovellus, FatSecret, joka tekee sen minun puolesta. 
Ohjelmaan laitetaan ensin omat tiedot paino, ikä yms ja sen jälkeen aktiivisuustaso, jolloin sovellus laskee sinulle sopivan kalorimäärän. Se ei kuitenkaan ole pakollinen määrä vaan oman tavoitteen myötä voi sitä nostaa taikka laskea. Itse laskin sitä hieman.

Eli minulla ei ole mitään ruokavalio-ohjelmaa mikä kertoo mitä milloinkin syön, vaan ns kirjoitan päiväkirjamaisesti sovellukseen mitä milloinkin olen syönyt ja se laskee kalorit, rasvat yms. Näin ollen päivän mittään voin soveltaa syömisiä. Pyrin kuitenkin aamuisin ja päivällä syömään hieman runsaammin, sillä treenaan pääsääntöisesti aina aamusta, joten palautuminen paranee kun tankkaa vähän enemmän heti treenien jälkeen. 

Esimerkiksi jos olen syönyt todella tuhdisti päivällä voinkin illalla syödä esimerkiksi sosekeittoa raejuustolla näin ollen päivän kalorimäärä ei nouse niin runsaasti, mutta ei myöskään joudu "paastoamaan". Muistaa kuitenkin jokaisessa annoksessa pitää olla jokin proteiinin-, hiilihydraattien-, ja rasvanlähde, kasviksia unohtamattakaan.Eka kuva ruokaostokset, toka kanaa ja kasviksia ja kolmas Avokadopasta.Tällä hetkellä trendiruokavaliona on juurikin paastoaminen eli 16:8 ruokavalio. Toisille se sopii, minulle ei todellakaan. Olen meinaan tämän noin 3 viikon aikana olen pyrkinyt syömään 3-4 tunnin välein ja jos jostain syystä väli venyykin 5-6 tuntiin, voin sanoa että kuolen nälkään. Toisin sanoen minulle tulee niin kamala pahaolo ettei pysty keskittymään mihinkään. 

Hieman tuosta 16:8 dieetistä. 
Se siis tarkoittaa että syöt mitä tahansa 8 tunnin ajan ja sen jälkeen paastotaan 16 tuntia. Minulle se ei sovi sen takia kun työni kampaajana voi olla todella hektistä tai sitten pystyn syömään säännöllisesti. Esimerkiksi jos minulla on 3 värjäystyötä putkeen, pystyn jokaisen värin vaikutusajalla syömään mutta jos minulla onkin 10 hiustenleikkuuta putkeen enkä ole kerennyt itselleni laittamaan taukoja, on lähes mahdotonta syödä mitään yhtä haukkua isompaa. 
Olen myöskin nyt viime aikoina herännyt aamulla nälkään, mikä on ennen ollut ihan outoa. Olen pystynyt nukkumaan helposti 10 tuntia, jolloin ruokailujen väli on helposti voinut olla kaksitoistakin tuntia. 


Nytkin kun kirjoitan tätä tekstiä, minulla on kauhea nälkä, vaikkakin söin juuri reilu tunti sitten. On se ihmeellistä kun kroppa muuttuu ajan myötä uusiin tapoihin.  


Muistakaan kuitenkin syödä tarpeeksi, sillä jos kroppa ei saa kunnolla ravintoa et jaksa treenata, saatika lihaksesi ei kehity ja kroppasi siirtyy säästöliekille. Mikä tarkoittaa sitä että kaikki ravinto varastoituu etkä poltakkaan rasvaa vaikka kuinka treenaisi. 


Kiitos ja kumarrus kun jaksoit lukea. 

Vielä yksi toive tähän loppuun. Minulla oli alunperin tarkoitus yhdistää blogissa sekä 
omaa projektia, että koulunkäyntiä ja kampaamoni tarinaa. Joten kysymys kuuluu haluatko lukea vain minun projektistani vai myös yrityksestäni? Vastaa kommentilla taikka instagramissa DM-viestillä niin saan pidettyä blogin myös lukijoiden mieleisenä.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirppismestari

Ei olekaan nivelrikkoa

Unelmista totta!