Tuloksellinen toiminta -kurssi osa 3 Budjetointi


Jotain positiivista tähän elämäntilanteeseen. Mulla on nyt aikaa panostaa tähän merkonomin tutkintoon, sekä käydä monissa verkkokursseilla oppimassa uusia tekniikoita kampaamoon sekä pian ehkä pääsen hehkuttamaan mun elämäni isointa askelta. Mutta sitä ennen otetaan Tuloksellisen toiminnan kolmas ja viimeinen kurssi.
Aiheena siis on budjetointi. Sinäänsä helppo aihe, sillä on sinun aiheesi mikä tahansa, oman elämän budjetti, yrityksen markkinointibudjetti, myyntibudjetti, ihan sama kaikki perustuu samanlailla. 

1. Laadi tavoite mihin pitää päästä taikka millä pärjätä. 
Tähän esimerkki, olet suunnittelemassa uuden tuotesarjan lanseerausta ja mietit budjettia siihen. Ensin mietitään kuinka paljon tavaraa haluamme saada myytyä, sen jälkeen mietitään kunka paljon haluamme kuluttaa ylimääräistä rahaa jotta päästäisiin tuohon myyntitavoitteeseen. 
Tehdään pieni kaava.


- Ostamme tuotteita yhteensä 100kpl hintaan 10€/kpl eli yhteensä 1000€ +alv
- Sovimme kuluttavamme 100€ tuotteet markkinointiin
- Tuotteen ulosmyyntihinta on 21,90€ sis alv, joilloin meille jää katteeksi 21,90 - 24% = 17,66€ - 10€ = 7,66€ pyöristyen 7,70€ katetta
- Joten jotta saisimme maksettua tuon markkinointi osuuden meidän pitää meidän myydä 13kpl jotta saisimme tuolla myyntivoitolla katettua markkinointi kulut. 
- Lopuksi lasketaan mitä tästä jää meille voitoksi eli oliko myyntikampanja kannattava. Laskutoimitus menee helpoiten näin. 100kpl - 13kpl (pitää vähintään myydä kulujen kattamiseksi) ja loput lasketaan vain katteen mukaan niin saadaan lopullinen voitto-osuus. Joka tässä tapauksessa on 669,90€. 
- Eli lopputulos oli todellakin sen arvoinen. Tässä tietenkin pitää ottaa huomioon että ei voitto välttämättä ole noin suuri jos kaikkia ei saa myytyä. Esimerkiksi jos saakin myytyä vain puolet niin silloin voitto-osuus olisi 284,90€ koska siitä 13 tuotteen myyntivoitto menisi suoraan kattamaan markkinointi kustannukset. 


2. Sitten vain teet budjettikaavion ja "tapahtuman" jälkeen laitat toteutuneen tuloksen kaavion ja näät vielä konkreettisemmin että miten sujui.


Ei muutakun suunnittelemaan omia budjetteja. 
Tämän voi siis soveltaa moneen eri merkitykseen. On se sitten oman elämän budjetointi, jolloin ensin laskettaisiin menot yhteen, eli mitä pitäisi vähintään tienata ja sen jälkeen miettiä mitä siihen muuhun tavittaisiin. Taikka haluat lähteä ensi vuonna lomamatkalle niin tällaisen budjetin kautta pystyt laskemaan mitä tarvitsen reissukustannuksiin sekä mitä tarvitset käyttörahaa reissulla ja näin pystyt laskemaan kuinka paljon sinun pitää saada säästöön per kuukausi jotta valittuna ajankohtana sinulla on tarpeeksi rahaa.


Netistä löytyy varmasti monia pohjia valmiina ja niin sekä Excel- että Word-ohjelmassa on valmiita pohjia. Excel toimii parhaiten sillä valmispohjissa on myös valmiit koodaukset minkä myötä ohjelma laskee numerot itse kunhan laitat ne oikeisiin laatikoihin. 


Suosittelen jokaisella jossain kohtaa elämässä tekemään budjetointia. Varsinkin nyt kun tulevasta ei ole tietoa niin kannattaa hahmottaa mitä sinä tarvitset rahaa jotta selviät tästä kaaoksesta.Nyt kun tuloksellinen toiminta kurssi on käyty läpi on aika koulutuksen ensimmäisten näyttötöiden. Meillä on nyt ensin kolmen kurssin näytöt eli tämä tuloksellinen toiminta, sitten on asiakaspalvelun ja työyhteisössä toimimisen näytöt. Eli paljon koneella istumista tiedossa, mutta toisaalta kun luultavasti  joudun pian jäämään kotiin kun kampaamossani ei juurikaan käy asiakkaita tämän korona-pelon takia. Ei muuta kun tsemppiä kaikille, pysytään terveinä!
Kiitos ja Kumarrus, Mira ja Peili

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirppismestari

Ei olekaan nivelrikkoa

Remontti edistyy