Kirppismestari

 Mikä on Kirppismestari? Mitä Kirppismestarin työnkuvaan kuuluu? Miksi minä olen lähtenyt Kirppismestariksi? Miten Kirppismestariksi pääsee?

Kaikkiin näihin kysymyksiin saat pian vastauksen, mutta varo voit myös itse innostua kyseiseen työhön.


1. MIKÄ on Kirppismestari?

Kirppismestari on vähänkäytetty.fi verkkokaupan palveluksessa oleva henkilö, joka laittaa myöden ihmisten työtteita myyntiin. Kirppismestarina voi toimia joko omalla toiminimellä tai kevytyrittäjänä ukko.fi:n kautta. 


2. MITÄ Kirppismestarin työnkuvaan kuuluu?

Kirppismestari ilmoittaa omien sivujen kautta kuinka monta tuotetta ottaa vastaan, minimi lähetyserä on 100 tuotetta. Tuotteet saapuvat postin välityksellä kotiovelle, jonka jälkeen Kirppismestarilla on kaksi viikkoa aikaa laittaa tuotteet myyntiin. Myyntiin laitto tapahtuu niin, että tuotteet tarkistetaan missä kunnossa ne ovat, valokuvataan, tehdään myyntimerkinnät (koko, kunto, väri, materiaali yms.), jonka jälkeen tuote hinnoitellaan, kyllä luit oikein kirppismestari määrittää täysin myyntihinnan. Lopuksi tuotteet luetteloidaan järjestelmän antamien koodien mukaan ja kun kaikki tuotteet on kirjattu ylös odotetaan tarkastusta. 

Kun tuotteet on vähänkäytetyn kautta hyväksytty myyntiin, laatikot pakataan ja tilataan kotinouto. Itse myyntiprosessi tapahtuu täysin vähänkäytetyn kautta, minun ei tarvitse itse kuskata mitään kenellekään, ei tarvitse sopia tapaamisia eikä kestää huijareita yms. Kun tuotteet saapuu varastolle ne tulevat piakkoin myyntiin josta alkaa puolen vuoden myyntiaika. Tänä aikana joka kuudennen viikon jälkeen hinta tippuu automaattisesti 20%, tällä pyritään maksimaalistamaan tuotteiden myyntimahdollisuus. Jos tuote myydään asiakkaalla on 30 pvä palautusoikeus, jos tuotetta ei palauteta tulee raha myyntitililleni järjestelmään, mutta jos tuote palautetaan alkaa uusi 6kk myyntiaika ja myyntihinta palautuu alkuperäiseen.
Mitä tästä voi tienata? No annan esimerkin jos laitan vaikka Marimekon mekon myyntiin esim 40€:lla ja tuote menee kaupaksi ensimmäisen kuuden viikon aikana saan tästä 50% eli 20€ josta lähtee 0,5€ logistiikkamaksu. Näin ollen minulle jää 19,50€, josta maksan sitten alv 24% ja tuloveron 22% pois, joten minulle jää noin 11€ käteen. Mieti jos myyntiprosetti olisi  kaikista tuotteista ja kävisi hyvä tuuri että kaikki myyntituotteet olisi hyviä laadukkaita tuotteita. Laitan keskimäärin 150-200 tuotetta per kaksi viikkoa eli kuukaudessa saan laitettua myyntiin 300-400 tuotetta, todennäköisemmin tuon 300. Lasketaan siis mitä olisi mahdollista tienata suht helposti. Eli laitan kuukaudessa myyntiin 300 tuotetta, tähän kuluu aikaa keskimäärin 10-15h (saan keskimäärin 20-30 tuotetta tunnissa tehtyä). Myyntiprosentin ollessa 50% kolmesta sadasta tuotteesta menee kaupaksi 150kpl. Ja jos kaikkien myyntihinta olisi keskimäärin vaikka 20€ jolloin minulle jäisi yhdestä 10€ -0,5€(logistiikkamaksu) eli 9,50€. Näin ollen 150 tuotetta tuottaisi minulle 1 425€ josta alvin ja tuloveron jälkeen jäisi pyöristettynä 840€. 

Todennäköisemmin kaikki eivät mene, eikä edes puolet, kaupaksi ensimmäisen 6vk jakson aika, joten myyntiprosentin olessa 50% kaikista tuotteista niiden myynti jakaantuu monelle kuukaudelle. 

Mutta mietitään vielä tuntipalkkaani tässä kohtaa. Jos kuukaudessa käytän vaikka sen 15h tuotteiden myyntiin laittamiseen, kun sen jakaa myynnillä saadaan tuntipalkaksi ruhtinaallisesti 56€/h ja tämä on jo täysin veroton tuntipalkka. 


Näihin tuloksiin en kuitenkaan ihan pääse, koska minulla on päivätyöni kampaamossa. Mutta voin kertoa että ihan kiva lisätulo mahdollisuus jos vain haluaa tehdä lisätöitä. Ja mikä tärkein TÄMÄ TYÖ EI SIDO MIHINKÄÄN!!! Tarkoittaa siis sitä että minun ei tarvitse joka toinen viikko ottaa vastaa tavaraa vaan voi esim kerran kuussa ottaa esim 200 tuotetta ja laittaa ne myyntiin seuraavan kahden viikon aikana ja ottaa uuden erän vasta seuraavassa kuussa. Täydellinen työ esimerkiksi kausityöntekijälle tai niinkuin minulle kun kampaamoalalla on sesonkiajat kiireiset ja väleissä taas hieman "helpompaa". 


3. MIKSI minä olen lähtenyt kirppismestariksi?

Lyhyt ja ytimekäs vastaus "koska korona". Vuosi sitten marraskuussa päätin miettiä miten selvitä koronan aiheuttamasta tulovajeesta kun töissä oli hiljaista ja asunnon lainalyhennykset painaa päälle kun en saanut enää pidempää lyhennysvapaata. Tutkisin paljon vaihtoehtoja ja totesin tämän olevan minun juttuni. Minulla etuutena oli se että olin jo myynyt omia vaatteitani vähänkäytetyn kautta joten koko konsepti jo suureksi osaksi tuttu. Päätin siis hakea kirppismestariksi. Tammikuussa 2021 otin vastaan esimmäisen erän ja siitä lähtien olen säännöllisen epäsäännöllisesti ottanut myyntieriä ja saanut pientä lisätuloa elämän kustannuksiin. 


4. MITEN Kirppismestariksi pääsee?

No ensin pitää laittaa itse myyntiin omia vaatteita tai asusteita vähintään kymmenen kappaletta, tämä siksi että nähdään a.hintatason ymmärtäminen ja b.kuvaustaidot niin tuotteet valokuvaamisesta että tuotetietojen täsmällisyydestä. Tämän jälkeen pääseen pieneen netin välityksellä olevaan koulutukseen jossa käydään perusteellisesti käytönnön asioita kuvaamiseen, hinnoitteluun, merkintöihin että mitä voi ja kannattaa myydä vähänkäytetyssä. Kurssin jälkeen on monivalintatehtäväkoe ja kun sen on läpäissyt on valmistunut KIRPPISMESTARIKSI. 

Siitä sitten ensimmäistä myyntierää tilaamaan ja ei muutakuin tienaamaan.Kiitos kun luit kertomukseni ja toivottavasti innostuit lähtemään mukaan, sillä onhan tämä nyt hyvää tekemistä kun pistetään tavara kiertämään eikä roskiin. 


p.s mitä tapahtuu myymättömille tuotteille, no A. tuotteet omistaja voi sen palauttaa itselleen tai B. lähettää veloituksetta hyväntekeväisyyteen vähävaraisille. Myyntikelvottomat esim. rikkinäiset vaatteet menevät vähänkäytetyn kautta kangaskierrätykseen. 


Tästä pääset suoraan mukaan toimintaa. 

Vähänkäytetty

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei olekaan nivelrikkoa

Remontti edistyy