Toinen kesäloma viikko

 

Tänä kesänä olen tosiaan jakanut lomani 4 erilliseen viikkoon. Ensimmäinen meni pohjoisessa vaeltaen, josta aikaisemmin jo julkaisinkin päivityksen. 


Tässä nyt sitten viikon kaksi kuulumiset. 

Olen monena vuonna pitänyt heinäkuun ekan viikon lomaan siksi että A. Mansikkakausi on tässä kohtaa parhaimmillaan ja B. Kelit suosivat lähes aina tätä viikkoa. Joten siksi heinäkuun eka viikko oli nytkin lomani ajankohta. 


Koska mansikkakausi oli tänä vuonna pari viikkoa etuajassa, suuntasin auton keulan kohti mansikkamaata heti ensimmäisenä lomapäivänä. Puolisoni kanssa saimme kivasti poimittua 3 ämpärillistä mansikoita pakkaseen. Olin kyllä viikolla käynyt ostamassa 3 laatikollista valmiiksi poimittuja, jotta saan ainakin jotain pakkaseen. No nyt siellä on lähes 30kg mansikkaa. NAM! 


Samana päivänä kävimme Turussa juhlistamassa puolisoni synttäreitä. Mietimme ihanan iltapäivän ja illan turisteina ”kotikaupungissa”. Kävimme myös Nooa:ssa syömässä lounasta ja yhdellä jokilaivoilla.

 Seuraavana päivänä kävimme ensin koirarannalla Nellin kanssa uimassa, jonka jälkeen lähdimme jälleen tutkimaan Turkua. 

Kävimme jätskikahvilla Borassa, kuljimme funikulaarilla kakolaan, maistoin Kakolan panimon olutta, erityisemmin Poks -podcastin suunnittelemaan olutta. Kuljimme kakolasta alas Portsaan ihaillen vanhoja puutaloja. Niin ihana päivä jälleen ”turistina” ja sen kyllä huomaan hieman punaisesta ulkonäöstäni.

 Seuraavana päivänä olikin vuorossa mattojen pesu osa 1. Meillä kotona on noin 4-5 mattoa, lupasin myös vanhemman tuttavani pari mattoa pestä, joten tämän viikon mattosaldona on kaikenkaikkiaan 6-7 mattoa. 

Loman kolmantena aamuna kävinkin jo pesemässä niistä 4 mattoa eli jäljelle jää vielä 2-3mattoa, mutta pesen ne sitten seuraavan lomaviikon aikana. 

Mietin vielä pesenkö eteisen kuramattoa ollenkaan, sillä siihen pitäisi hankkia kokonaan uusi matto niin onko järkeä pestä vanhaa. 
Olemme puolisoni kanssa suunnitelleet kesälle 43 ”to-do” askaretta, mitä haluaisimme tehdä tänä kesänä. Siitä on ihana aina lukea mitä haluaisin tehdä tänään ja merkata illalla mitä olemme tehneet. 

Listasta onkin kivasti loman aikana saatu rastitettua muutamakin kohta. 


Kävimme loman aikana joka päivä uimassa, koska meillä kotona on julkisivuremontin takia valtavan kuuma niin päästiin aina hetkeksi pois viilentymään. 

Loppuviikosta sitten olikin leipomisurakan aika, sillä lupasin serkulleni tehdä kakut rippijuhliin ja kun juhlijoita on monenmoista piti myös kakkujakin olla. 

Tein kaksi oreo-täytekakkua, yhden kaikettoman porkkanakakun allergisille ja macarons -leivoksia ainakin 80 kpl. Huhhuh mikä urakka. Olen kyllä aina pitänyt leipomisesta, kunhan joku siivoisi jäljet. 

Kiitos kun luit, kuullaan taas! 
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirppismestari

Ei olekaan nivelrikkoa

Unelmista totta!