Raikas 1 vuotta!

 En tiedä huomasitko jo tai seuraatko minun kampaamoani sosiaalisessa mediassa, mutta siis Hiushuone Raikas täytti yhden vuoden. 1.6.2020 avasimme ovet keskellä korona kaaosta ja suoraan sanottuna hyvinki pelokkaina. Siitä on nyt tosiaan 1 vuosi. 

Mutta mitä siihen vuoteen mahtui ja missä mennään nyt, se on tämän tarinan juoni. 


Viime kesä meni todella hyvin, kaikilla oli töitä ja kiirettä riitti. Syyskuussa saimme sitten alakerrankin valmiiksi, mutta tekijöistä ei ollut tietoakaan siinä vaiheessa. 


Elokuussa tuli myös maskisuositukset käyttöön, joten myös meillä alettiin käyttämään näitä inhottavia naamareita. Korona tilanteen pahentuessa kaikennäköiset juhlat myös pikkujoulut pitkin syksyä oli peruttu ja tuntui jo todella pelottavalta mihin tämä voikaan mennä. 

Jouluksi onneksi tasottui tilanne hieman, sillä mikään ei vie suomalaisilta perhejoulua. Vuoden vaihteen jälkeen jälleen tilanne pahenee ja yritimme vain pitää huolta toistemme hyvinvoinnista. Suunnitelmamme koronaa vastaan liikkeessä oli siis se, että jaoimme työvuorot jotta vain 3 kampaajaa olisi samaan aikaan töissä. Tällöin saatiin pidettyä henkilömäärä liikkeessä suositusten mukaan 6 ihmisessä. 

Itse tein töitä, siis tammikuusta aina huhtikuun loppuun saakka, maanantaisin, tiistaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Mikä alkoi jo jossain kohtaa käydä hermoille kun olin AINA viikonlopun töissä. Mutta sainhan siinä sitten kolme vapaapäivää putkeen. 


Huhtikuussa tilanne alkoi jo hieman helpottaa kun rokotteita oli jo saatu jaettua ikäihmisille sekä riskiryhmille. mikä teki sen että sellaiset asiakkaat, jotka ovat olleen viimeksi penkissä ennen korona eli yli vuosi sitten, tulivat nyt kampaajalle kun olivat saaneet ”suojansa”. 

Toukokuu oli toivoa täynnä, ensinnäkin siksi että valmistujaisia ei peruttu. Vaikkakin vanhojen tanssi siirrettiin edelleen eteenpäin syksyyn. Meillä oli myös muutama hääseuruekin jo toukokuussa, mikä on ihana kesän merkki. 

Toukokuun viimeiset kaksi viikkoa oli kyllä kiirettä, ehkä myös lomani takia, mutta myös siksi että kesä tulee. Nyt kun on lämpimämpiä kelejä, ihmiset haluat viettää aikaa ulkona, mikä taas tarkoittaa sitä että pitää olla edustavamman näköinen. Joten myös kesäkuu alkaa kiireisenä. 


Toukokuussa saimme myös ihanan lisäyksen tiimiimme, sillä saimme hierojan meille. Tämä olikin hauska sattuma, koska kuulun että paikka jossa Tuomas oli aikaisemmin, päätti siirtyä pienempiin tiloihin noihin ei mahtunut muita kuin omistaja itse. Siinä sitten keräsimme rohkeutta ja laitoimme viestiä että onko Tuomaksella uusi paikka valmiina tai onko kiinnostunut meidän tarjoamastamme huoneesta. Ja saimme myöntävän vastauksen, siitä sitten pari viikkoa ja Tuomas olikin työtouhussa jo. 


Melkein heti perään saimme kyselyä kosmetologin paikasta toiseen huoneeseemme ja ai että hän oli täydellinen meille. Joten kirjoitimme sopparit ihanan Idan kanssa ja hän aloittaakin meille heinäkuun alussa, kun pääsee ”eroon” vanhasta paikasta. 


Nyt onkin pulju täynnä porukkaa. Vuosi siihen meni, mutta tämä jos mikä on minulle merkki että korona alkaa olla selätetty ja ihmiset uskaltavat jälleen kuluttaa varojaan myös palveluihin. 


Kuva @larmephotographyNiin ja saimme kesäapulaiseksi Mini-Emman, hän oli meillä alkuvuodesta harjoittelussa. Häneltä saa varattua koko kesäksi edullisesti töitä, nimittäin saat -40% kaikista hänen palveluistaan. Emma on  viimeistä vuotta vaille valmis kampaaja, joten periaatteessa kaikki työt onnistuvat. 

Kampaajien viimeinen vuosi on enemmänkin vain toistoa, toistoa ja näyttöjä eli kaikki työt ovat käytännössä käyty läpi ja sitten vain tekemään aina uudelleen ja uudelleen, jotta siitä tulee rutiini. 

Ajan Emmalle voi varata linkistä -> Ajanvaraus

Hänet tunnistaa Emma -harjoittelija nimikkeestä. 


Kannattaa myös ottaa seurantaan @hiushuoneraikas ja @miraraikas instagram -tilit, sillä tulemme niihin päivittämään juhannuksen tienoilla Idan tarjoukset heinäkuulle. Myös kaikkien meidät tyttöjen instat ovat samalla periatteella eli @ etunimi ja raikas perään. 
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirppismestari

Ei olekaan nivelrikkoa

Unelmista totta!