5 am Club!

 

Olen tässä kesän aikana lukenut "5am Club" -nimistä kirjaa, jossa käsitellään aikaisien aamujen hyötyjä elämässä.

Olen jo aikasemmin elänyt päivärytmiäni niin, että klo 6.00 herätys ja aamupala, siitä koiran kanssa noin puolen tunnin lenkille ja klo 8.00 pitäisi olla salilla ja sieltä töihin. Poikkeuksena salittomat päivät jolloin kävisin pidemmän lenkin koiran kanssa. Nyt kesällä on vain ollut ongelmana että jo aamut on niin lämpimiä ettei tuollaisen paksu turkkisen suomenlapinkoiran kanssa pysty olemaan kauaa ulkona. 


Joten nyt kun ollaan menossa kohti syksyä ja viileämpiä iltoja, niin haluan palata takaisin tähän rytmiin. Ja nyt haluan taas päästä takaisin ruotuun myös treenien osalta, sillä tämä koronan myötä tullut treenittömyys on tehdyt todella huonoa selälleni ja muutaman kerran olen viimeisen viikon aikana joutunut makaamaan kovalla lattialla jotta en kokisi ihan niin pahaa kipua. 


Eli tuosta kirjasta innostuneena päätän nyt aloittaa 6am clubin (huomioi että se on oikeasti 5 eikä 6 niinkuin minun clubi) omassa elämässäni ja oikeasti pitää siitä kiinni. Koitan myös lisätä työmatkoihin pyöräilyä, jotta voisimme oikeasti elää vain yhdellä autolla. Pitää vain ensin saada pyörä kunnolla ajokuntoon, sillä mikään ei ole sen inhottavampaa kuin kesken matkan alkaa korjaamaan esim rengasta.
5 am Club perustuu siihen että kun ylipäänsä rytmittää päivän aina samaksi niin olet iltaisin aina oikeaan aikaan väsynyt ja aamuisin oikeaan aikaan virkeä. Lisäksi tämän metodin tarkoitus on lisätä aktiivisuutta nimen omaan aamuun, kun aivot ovat levänneet ja näin ollen pystyt sekä luovempaan että selkeämpään ajatteluun. Tästä syystä monet menestyneet ihmiset tekevät työtä jo aamusta. 

Meitä on kuitenkin monenlaisia, toiset toimivat paremmin iltaisin ja toiset aamuisin, mutta uskon että tärkein kaikessa on se rytmi. Opetat keholle sinun päivärytmin niin että heräät aina samaan aikaan ja menet nukkumaan aina samaan aikaan. Tämä takaa riittävän ja hyvän yö-unen, mikä taas on avain kaikkeen kehittymiseen niin henkiseen kuin fyysiseen. Suosittelen kuitenkin aloittamaan alkuun päivät rauhallisesti käymällä kevyellä lenkillä tai lukemalla kirjaa taikka vaikka joogaamalla. Ja vasta myöhemmin, kun olet tottunut rytmiin, varsinkin jos elit ennen hyvin epäsäännöllisesti, tekemään fyysisempiä tekoja. Väsyneenä ei kannata tehdä super raskasta treeniä jos kroppa ei ole mukana siinä. 
Tämän metodin aloittamisen myötä, olen tehnyt itselleni uuden treenisuunnitelman niin että teen pääsääntöisesti treenit aina aamuisin. Poikkeuksena kuitenkin loppukesän viikonloput kun olen sekä lauantaisin että sunnuntaisin töissä ja pääsen aloittamaan jo 7-9 välillä työt niin voin kivasti mennä sitten työpäivän jälkeen salille. En juuri koskaan viikonloppuisin ole 4-5h pidempään töissä joten jos menen jo 7.00 töihin olisin salilla jo klo 12, minkä myötä minulla on vielä ruhtinaalisesti päivää edessä. Suosittelen kaikkia aamu-ihmisiä tai niitä jotka haluavat olla aamu-ihmisiä lukemaan 5 am Club kirjan. Itse lainasin sen kirjastosta ja jonoa kirjaan oli lähes 4kk (huom. laina-aika per henk. on kuitenkin 4vk).

Tässä alla lisätiedot kirjasta;


Robin Sharma, 5am Club


"Ota aamut haltuusi, kohenna elämääsi"
Kiitos kun luit, ensi kerralla avaan enemmän treeniohjelmaani.

Kiitos ja Kumarrus!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirppismestari

Ei olekaan nivelrikkoa

Remontti edistyy