16:8 paastodietti


Puhuin tuossa juhannuksen tienoilla, että olen aloittanut 16:8 dieetin. Ensimmäinen viikko meni aikas nopeasti kun keskittyi uuden rytmin luomiseen. Sitten olikin juhannus enkä jaksanut miettiä syömisiä sen kummemmin. Joten toinen viikko alkoikin jälleen uuden rytmin löytämiseen ja takaisin ruotuun pääsemiseen. 

Kolmantena viikkona alkoikin hieman ilmetä ongelmia. Tämä ns. rytmitön syöminen, varsinkin kun kiireisenä päivänä töissä ei kerennyt syömään niin olin kuolla nälkään kun pääsin kotiin ja lopputuloksena olikin yltiömäinen ahmiminen, ei sovi minulle. Alkuun olin jatkuvasti kiukkunen, enkä meinannut jaksaa edes koiraa ulkoiluttaa enkä keskittyä työn tekoon. Sitten seuraavana oireena olikin pelätty jatkuvat päänsärky, joka johtui selkeästi siitä kun paasto-aikani saattoi venyä ilta kahdeksasta neljään taikka jopa kuuteen seuraavana päivänä. 


Joten päätin unohtaa tämän kokeilun nyt tähän. Aion siis jatkaa ns. vanhaa dieettiä eli syödä normaalisti pieniä annoksia 3-4 tunnin välein. Pyrin nyt myös panostamaan enemmän liikuntaan ja treenaamiseen kun liike on nyt saatu auki. JA mikä sen motivoivampaa kuin nähdä miten olemme saaneet uusia asiakkaita ja vanhat käyvät ahkerasti. Meillä on kyllä niin hyvä tiimi. 


Tässä muutamia tämän kesän hiuksia, joita olen tehnyt.
Muutama päivä sitten aloin töissä miettimään, kun olen taas kärsinyt selkäkivuista jo hetken aikaa, että milloin olenkaan treenannut viimeksi ja omaksi kauhukseni huomasin että olen kesäkuussa käynyt kerran salilla ja sitä ennen toukokuussa muutaman kerran. Joten nyt jos koskaan pitäisi taas jatkaa treenejä, jotta saan selkäni kuntoon. Hyvä puoli tuossa paasto kokeilussa olis se, että painoni ei ainakaan ole noussut tämän kesän aikana vaan pitänyt jo saavuttamani tulokset. 

Osa syy tähän treenaamattomuuten on myös ollut epätietoisuus omaa terveyttäni kohtaan, mutta onneksi sain tuossa pari viikkoa sitten tietää että se olikin väärä hälytys. Voin kirjoittaa siitä erillisen päivityksen, jossa avaan asiaa hieman enemmän. Kesällä minulla menee vapaa-aikaa paljon mm. mattojen pesuun, mansikoiden poimimiseen ja nyt onkin paras aika poimia mustikoita. 
Olen jo muutamana vuonna käynyt pesemässä isovanhempieni matot, sillä he ovat jo sen verran iäkkäitä, mutta kuitenkin hyvässä kunnossa että asuvat omassa kodissaan vielä. Joten haluan auttaa heitä tällaisella pienellä eleellä. Heillä vaan on ihan älyttömän paljon mattoja, sillä he asuvat kolmiossa ja tänä vuonna pesin 12 mattoa. Itse asun kaksiossa ja tänään kun kävin vapaa-päivänä pesemässä omat matot niin sain jopa ruhtinaaliset kolme mattoa mukaan.Nellin kanssa olemme kyllä tehneet paljon kaikkea ja hän täyttikin juuri 4 vuotta.
Olen tänä kesänä myös pitänyt pieniä lomapätkiä kuten pidennettyä viikonloppua ja nyt onkin vuorossa minun ensimmäinen kokonainen viikko lomaa. Eli olen vielä tämän viikon töissä ja sitten vuorossa onkin viikko taukoa. Luulen että laitan kaikki laitteet kiinni ja nautin vain olostani, sillä olemme menossa kavereiden kanssa Kustaviin mökkilomalle, joten siitä tulee varmasti ihana reissu kun pelaillaan ja saunotaan ja tehdään hyvää ruokaa. 

Koitan taas panostaa myös tänne kirjoittamiseen, no ainakin syksymmällä on luvassa paljon kaikkea hienoa joista haluan teillekin kertoa, joten pysy kuulolla. Kiitos ja Kumarrus!    

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirppismestari

Ei olekaan nivelrikkoa

Remontti edistyy